Končar se širi na afričkom tržištu

Bez autora
Sep 05 2011

Predstavnici Končar Elektroindustrije, jednog od najvećih hrvatskih izvoznika, i ove godine sudjeluju na velikoj međunarodnoj konferenciji East African Power Industry Convention (EAPIC), koja se od 5. do 9. rujna održava u Kampali u Ugandi. Pod sloganom "Bringing the whole East Africa together" na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovat će stručnjaci s područja energetike, predstavnici ministarstava i kompanija zainteresirani za razvoj energetskog sektora u istočnoj Africi, a poseban naglasak konferencije bit će na obnovljivim izvorima energije te hidro i geotermalnoj energiji. Končar će se na konferenciji predstaviti proizvodnim programom opreme i postrojenja za proizvodnju i prijenos električne energije. Končar je na afričkom tržištu prisutan 55 godina, a njegovi proizvodi i postrojenja nalaze se u više od 20 afričkih zemalja (Tanzaniji, Maroku, Burkini Faso, Gvineji, Togu, Srednjoafričkoj Republici, Alžiru, Keniji, Ruandi, Nigeriji, Etiopiji...).

Končar se širi na afričkom tržištuPredstavnici Končar Elektroindustrije, jednog od najvećih hrvatskih izvoznika, i ove godine sudjeluju na velikoj međunarodnoj konferenciji East African Power Industry Convention (EAPIC), koja se od 5. do 9. rujna održava u Kampali u Ugandi, izvjestili su u ponedjeljak iz Končara.

Pod sloganom »Bringing the whole East Africa together« na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovat će stručnjaci s područja energetike, predstavnici ministarstava i kompanija zainteresirani za razvoj energetskog sektora u istočnoj Africi, a poseban naglasak konferencije bit će na obnovljivim izvorima energije te hidro i geotermalnoj energiji.

Končar će se na konferenciji predstaviti proizvodnim programom opreme i postrojenja za proizvodnju i prijenos električne energije. Končar je na afričkom tržištu prisutan 55 godina, a njegovi proizvodi i postrojenja nalaze se u više od 20 afričkih zemalja (Tanzaniji, Maroku, Burkini Faso, Gvineji, Togu, Srednjoafričkoj Republici, Alžiru, Keniji, Ruandi, Nigeriji, Etiopiji...), navode u toj tvrtki.

Afričko je tržište tradicionalno, ističu, značajno za Končar, prije svega za hidroelektrane i transformatorske stanice. U više desetaka hidroelektrana u Africi ugrađena je Končareva oprema, a njezina pouzdanost najbolja je preporuka za sklapanje novih poslova. Osim postrojenja, isporučuje se i pojedinačna oprema za prijenos i distribuciju.

Trenutačno se u Ugandi dovršava veliki projekt hidroelektrane Bujugali za koje je Končar - Distributivni i specijalni transformatori isporučio energetske transformatore vrijedne više od milijun eura.

Osim toga, aktualne su isporuke i u Mauricijus, Mozambik, Keniju i druge zemlje istočne Afrike, pa će sudjelovanje njihovih predstavnika na velikoj međunarodnoj konferenciji u Ugandi biti prilika za razgovore s poslovnim partnerima i nove kontakte, ističu iz Končara, čiji će predstavnici na konferenciji u Kampali održati i stručnu prezentaciju hidroelektrane Lešće, koju će održati Darijo Runjić iz tvrtke Končar - Inženjering za energetiku i transport.

Končar Elektroindustrija jedan je od vodećih hrvatskih izvoznika, a tvrtka je lani prvi put u svojoj povijesti ostvarila veći izvoz od plasmana na domaćem tržištu.

Vrijednost izvoza premašuje 180 milijuna eura, a Končar danas aktivno izvozi u više od 60 zemalja svijeta. Najznačajnija tržišta u prošloj godini bila su Njemačka, Indija, Švedska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Nigerija, Finska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Nizozemska i Češka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik